Oginokker

Ved i hvad en Ogginok er? Min mor sagde nogle gange “din Ogginok” til mig da jeg var lille

jeg vidste at det ikke var nogen dårlig ting at være, for hun trak mundvigene opad, når hun sagde det.
Men jeg tænkte ofte på hvad det mon var for en, den der Ogginok.
Da jeg selv fik to små fedtemadder, har jeg ubevidst ført traditionen videre. “Din Ogginok” har jeg sagt i et sjovt sekund. Indtil min søn Axel, spurgte mig “mor, hvad er en Ogginok”, pokkers, det anede jeg jo ikk’. Det blev bare til “ehm..det er sådan én.. en lille én, en sjov én, forstår du”. Den godtog han heldigvis.

Men.. Nu har jeg hilst på dem, de vrimler frem på mit arbejdsbord, det startede i sidste uge, Ogginokker i alle størrelser, stribede hoser, strikkede trøjer og røde lakerede sko. På det kan du genkende dem..
nå ja, og så er de ca 7-11 cm høje, pil skallede og har aldrig været andet.

ps. I stedet for at gruble så meget over hvad en Ogginok var, kunne jeg selvfølgelig have Googlet, det klart